Racuchy z kapustą

Racuchy z kapustą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2 szkl
  • kapusta biała

    1 mała główka
  • mleko

    1 i 1/4 szkl
  • masło

    3 łyżki
  • jajka

    3 szt
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • cebula

    5 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oczyszczamy kapustę, siekamy. 3 szklanki kapusty gotujemy w osolonej wodzie. Osączamy.Cebulkę rumienimy na maśle.Mieszamy kapustę z cebulą.
Oddzielamy żółtka od białek. Robimy ciasto z mąki, mleka i żółtek.Dodajemy cebulę z kapustą.Doprawiamy do smaku.Mieszamy.
Ubijamy na sztywno białka i dodajemy do ciasta. Delikatnie mieszamy.
Rozgrzewamy olej, nabieramy porcje ciasta i smażymy z obu stron do rumianości.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

aacaac

29.09.2011 08:13
lubię

buksiak12

02.09.2010 09:46
mniam

buksiak12

02.09.2010 09:46
bardzo ciekawy przepis

Dorota71

02.09.2010 09:09
super

Dorota71

02.09.2010 09:09
super

Emilia22

02.09.2010 08:42
fajny przepis

Emilia22

02.09.2010 08:42
fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat