Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z truskawek i rabarbaru

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rabarbar 50 dag
truskawki 50 dag
skórka cytrynowa starta
cukier 1/2 szkl
śmietanka 12-procentowa 1/2 szkl
mąka 1 łyżka
cynamon 1/2 łyżeczki
Goździki całe Prymat 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z truskawek i rabarbaru

Obrany rabarbar kroimy w małe kawałki.Zalewamy 6 szklankami wrzątku, wsypujemy cynamon, goździki i skórkę z cytryny.Gotujemy razem do zmięknięcia.Przecieramy.Dodajemy cukier i mieszamy.
Śmietankę mieszamy z mąką i wlewamy do zupy.Zagotowujemy.Oczyszczone truskawki kroimy w ćwiartki i wkładamy do zupy przed podaniem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak