Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Leguminka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt
cukier 1 szkl
cukier waniliowy 2 szt
mleko 1/2 l
masło 250 g 1 szt
kakao 2 łyżki
mąka ziemniaczana 4 łyżki
biszkopty podłużne 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Leguminka

Utrzeć jajka z cukrem i cukrem waniliowym, oddzielnie rozpuścić mąkę ziemniaczaną z częścią mleka i wlać do utartych żółtek, utrzeć. Resztę mleka zagotować, wlać utarte żółtka z mąką gotując 20 minut. Ostudzić , dodać masło i kakao i ucierać. Dno blachy wyłożyć biszkoptami , następnie przygotowaną masą. Poukładać truskawki, zalać galaretką i wstawić do lodówki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jola1512 24.05.2011 10:36
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak