Marcepanki

Marcepanki

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    25 dag
  • kasza manna

    2 szkl
  • cukier puder

    1 szkl
  • kakao

    do obtoczenia
  • olejek migdałowy

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Margarynę roztopić na małym ogniu.Dodawać cukier puder cały czas mieszając.Powoli wsypywać kaszę mannę i nadal mieszać.Następnie wlać olejek migdałowy.Składniki mieszać nadal gotując na małym ogniu. po chwili ściągnąć garnek z kuchni. Przygotować 2 łyżeczki. Jedną nabierać masę, a drugą od góry nadawać kształt.Ułożyć na folii aluminiowej i wstawić na godzinę do lodówki, aby zastygły. Następnie obtoczyć w kakao

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

adam1f

19.03.2011 00:22
niezłe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat