Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marcepanki

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

margaryna 25 dag
kasza manna 2 szkl
cukier puder 1 szkl
kakao do obtoczenia
olejek migdałowy 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Marcepanki

Margarynę roztopić na małym ogniu.Dodawać cukier puder cały czas mieszając.Powoli wsypywać kaszę mannę i nadal mieszać.Następnie wlać olejek migdałowy.Składniki mieszać nadal gotując na małym ogniu. po chwili ściągnąć garnek z kuchni. Przygotować 2 łyżeczki. Jedną nabierać masę, a drugą od góry nadawać kształt.Ułożyć na folii aluminiowej i wstawić na godzinę do lodówki, aby zastygły. Następnie obtoczyć w kakao

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 19.03.2011 00:22
niezłe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak