Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantny por na omlecie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

por (biała część) 1 średni
jajko 3 szt
mleko 3 łyżki
przyprawa kucharek do smaku
keczup pikantny 1 łyżka
olej do smażenia
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantny por na omlecie

dokładnie umyty i pokrojony w krążki por podsmażamy na maśle. Przyprawiamy: peprzem, papryką przyprawą kucharek. Gdy por już troszkę zmięknie dodajemy keczyp i jeszcze chwilkę smarzymy cały czas mieszając.
Jajka lekko ubijamy z mlekiem. Wylewamy jajeczną masę na rozgrzaną patelnię z niewielką ilością tłuszczu. Podsmażone już brzegi omleu zwijamy lekko do środka. Gdy omlet jest już prawie gotowy ale jeszcze nie jupełnie ścięty wykłademy do środka farsz porowy i jeszcze trochę trzymamy na małym ogniu.
Podajemy na rozgrzanym talerzu np. przystrojony krążkiem i odrobiną keczupu. SMACZNEGO.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smakowita 26.05.2011 09:31
Wygląda bardzo apetycznie
Robert10 30.03.2011 18:14
fajne
jolaxa1 13.03.2011 10:39
mmmm
traktorek 08.03.2011 18:25
ciekawy pomysł
Kuchareczekjeden 01.03.2011 18:39
muszę wypróbować
Ania67 21.02.2011 15:34
Musi byc pyszny
Marzena34 03.02.2011 08:51
orginalny pomysł,wart wypróbowania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak