Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche ciasto orzechowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 3 szklanki
syrop skrobiowy 1 szklanka
masło 1 łyżka
woda 1/2 szklanki
sól 1 łyżeczka
Soda oczyszczona Prymat 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche ciasto orzechowe

Zmieszać w rondlu cukier, syrop, masło, wodę i sól. Podgrzać do temp. 121 stopni. Dodać orzechy i podgrzać do temperatury 149 stopni. Dodać sodę, dokładnie wymieszać. Wyłożyć ciasto do wysmarowanej tłuszczem formy na grubość 0,5 cm. Ostudzić. Podzielić na kawałki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna108
Joanna108 27.05.2012 17:01
hm ... bardzo ciekawy skad
adam1f 15.05.2011 01:19
niezłe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak