Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Truskawkowy serniczek

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

truskawki świeże 1 kg
dżem truskawkowy 6 łyżek
serek waniliowy 50 dag
śmietana 36% 1/2 l
Żelatyna wieprzowa Prymat
Biszkopt 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Truskawkowy serniczek

Spód układamy w tortownicy , skrapiamy likierem, a następnie smarujemy dżemem.
Umyte i osuszone truskawki pozbawiamy szypułek.Połowę owoców miksujemy, a drugą połowę przekrawamy na pół.
W kilku łyżkach wrzącej wody rozpuszczamy żelatynę i mieszamy ze zmiksowanymi truskawkami. Dodajemy do nich kieliszek likieru.
Śmietanę kremówkę ubijamy i mieszamy z serkiem, dodajemy do masy truskawkowej. Mieszamy całość i wylewamy na biszkopt. Połówki i truskawek układamy na wierzchu. Ciasto wstawiamy do lodówki

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 31.07.2011 10:57
super
adam1f 29.03.2011 00:12
rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak