Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puree ziemniaczane

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 50 dag
śmietanka słodka 1 łyzka
masło 2 łyzki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Puree ziemniaczane

Ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie, odcedzić. Gorące rozgnieść tłuczkiem, dodać masło i śmietankę. Dokładnie wymieszać. Podawać gorące do mięs i surówek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 19.02.2014 09:01
pyszna wersja ziemniaczkow
IlonaAlbertos 26.01.2014 16:45
Lubię pure.
Wiesława1 18.01.2012 17:40
lubię
Iwona51
Iwona51 01.01.2012 13:39
mniam
Monika193
Monika193 02.06.2011 18:47
najlepsza postać ziemniaków

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak