Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kalfiorowo - marchewkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

korzeń pietruszki 1
kawałek selera
wywaru z warzyw 4 szklanki
marchewki 2
oliwy z oliwek 2 łyżki
ząbki czosnku 2
mielonej kolendry 1/4 łyżeczki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kalfiorowo - marchewkowa

Natłuścić blaszkę i oprószyć bułka tartą. Ułożyć na niej różyczki kalafiora oraz pozostałe warzywa pokrojone na kawałki. Zapiec w temp. 180 st. C
przez 40 minut. Warzywa przełożyć do garnka. Obrać ząbki czosnku, przecisnąć przez praskę, wymieszać z warzywami. Zmiksować. Zagotować. Przyprawić.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak