Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierozki z kapusta i grzybami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 5 szt.
mąka 1 kg.
kostka margaryny 1 szt.
mleko 2 szkl.
drożdże 10 dag
kapusta kiszona 1 kg.
grzybki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierozki z kapusta i grzybami

z podanych skladnikow zagniatamy ciasto i odstawiamy do wyrosniecia w cieple miejsce. kapuste gotujemy i kroimy bardzo drobniutko .tak samo postepujemy z grzybkami. laczymy kapuste z grzybami podobnie jak do pierogow. Gdy ciasto wyrosnie zagniatamy go jeszcze raz ,odcinamy po kawalku.faszerujemy farszem z kapusty i formujemy pierozki. Ukladamy na blaszke i pieczemy az pierozki sie zarumienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 18.04.2012 20:23
Apetyczne :)
IZABELA29 17.11.2011 10:52
kto mi je zrobi?
IZABELA29 05.11.2011 20:25
i nabrałam chęci na nie
IZABELA29 21.02.2011 17:41
z mikrofali na 1-2 minutki i są pycha do czerwonego barszczyku,ale i tak odstawiam za tym ,ze najlepsze są świeże jeszcze cieplutkie
edyta44 21.02.2011 17:39
mozna na chwilke wsadzic do mikrofali lub jesc na zimno dobre sa pod kada postacia,
dorotka0000025 19.02.2011 12:12
a jak je odgrzewac ? czy nie odgrzewamy?
RenataZ-et 17.02.2011 00:05
Apetyczne :)
MAR3STA 12.02.2011 19:23
takie pulchne aż ślinka cieknie;)
MAŁY 04.02.2011 15:03
lubie takie
pawel6 03.02.2011 11:37
apetyczne
halina17 02.02.2011 19:04
smaczne
IZABELA29 02.02.2011 18:57
znajomy blat kuchenny ...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak