Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIECZARKOWE CZAPECZKI

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

borowik suszony 25 g
masło 25 g
śmietana 30% 4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
szczypiorek 2 łyżki
ziemniaki w kostkę 225 g
pieczarki 8 szt
rosół 150 ml
ser ementaler 25 g

Przepis i sposób przygotowania na: PIECZARKOWE CZAPECZKI

1. Grzyby włożyć do miki zalać wodą i odstawić na 20 min.
2. Ziemniaki gotować 10 min , odcedzić utłuc.
3. Wymieszać masło, śmietanę i szczypior. Doprawić do smaku.
4. Odciąć trzonki pieczarek. Posiekać dodać do ziemniaczanej masy. Wypełnić nią kapelusze pieczarek, posypać startym serem.
5. Wypełnione kapelusze włożyć do naczynia żaroodpornego , całość zalać wywarem warzywnym.
6. Piec pod przykryciem w temp 220 C przez 20 min do uzyskania złotego koloru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak