Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Różyczki cukrowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 3 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżeczka
glukoza 1 łyżka
cukier puder 8 łyżek
mąka ziemniaczana 1 łyżka
galaretka truskawkowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Różyczki cukrowe

Wrzącą wodę wlać do kubka, rozpuścić w niej galaretkę z żelatyną, wystudzić. Do miseczki wsypać glukozę, cukier puder- przesiany, wlać 2 łyżki rozpuszczonej galaretki z żelatyną i zagniatać jak makaron. Dobrze wyrobione ciasto cienko rozwałkować, podsypując mąką ziemniaczaną. Kieliszkiem wykrawać krążki i zwijać ruloniki formując róże. Na 1 różę potrzeba ok. 5-6 krążków (środek + płatki róży). Układać delikatnie na folii aluminiowej, pozostawić do zastygnięcia.
Dodając różne smaki galaretki możemy wykonywać kolorowe bukiety, a z zielonej galaretki można zrobić listki, po czym dekorować torty i mazurki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 17.05.2011 22:32
Wypróbowałam i róże wychodzą super,jak się troche nad nimi popracuje. polecam.
PaniMISIOWA 21.03.2011 17:18
ładne
teresa18 02.02.2011 17:29
zawsze chciałam takie zrobic

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak