Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bananowiec

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt 1 szt.
banan 3 szt.
masło 250 g 1 szt.
cukier puder 1/2 szklanki
galaretka brzoskwiniowa 2 szt.
banan 1 szt.
galaretka truskawkowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Bananowiec

Masło utrzeć mikserem (lub pałką w makutrze) z ½szklanki cukru pudru na puszystą masę, (masło i banany muszą mieć temperaturę pokojową). Dodać obrane i rozgniecione banany, ucierać dalej mikserem (dodawać po jednej łyżce bananów, aż do wyczerpania). Na końcu dodać 2 tężejące galaretki rozpuszczone w 2 szklankach wrzącej wody.
Wylać masę bananową na połowę biszkoptu, wstawić na chwilę do lodówki aż zastygnie. Przykryć drugą połową biszkopta. Posmarować cienko resztą masy. Udekorować wierzch bananem, zalać 2 galaretkami dowolnymi, wstawić do lodówki do schłodzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Poison1988 16.10.2011 09:38
pyszności :)
FAFIK 09.05.2011 22:07
Uwielbiam...
aguus 03.02.2011 14:16
pyszności
patusia 02.02.2011 17:24
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak