Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto ananasowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
ananas w puszce 1
budyń waniliowy 1
masło 1
cukier 4 lyzki
żółtko jajek 4
białko 4
cukier 1 szklanka
wiórki kokosowe 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto ananasowe

Krem do ciasta: Z soku ananasowego z odsączonych ananasów, budyniu, cukru i żółtek gotujemy budyń. Gdy nam przestygnie dodajemy go do masła i dodajemy ananas pokrojony w kostkę.
Beza kokosowa: Z białek i cukru ubijamy pianę na sztywno. Dodajemy wiórki kokosowe. Mieszamy i pieczemy piec bezę ok 40 min w 190 stopniach.

Na biszkopt kladziemy nasz krem z ananasami i beze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pigila
pigila 17.04.2011 17:53
oooooooooooooo
pigila
pigila 17.02.2011 07:57
chyba super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak