Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

keks

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masła 200 g
cukier 180 g
mąka 200 g
zapach pomarańczowy 1/2 sztuki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jajko 5
bakalie
polewa czekoladowa 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: keks

masło wyjąć wcześniej aby było miękkie następnie utrzeć je dokładnie z cukrem. (można nawet sobie przyszykować cukier puder). do masy dodać stopniowo po jednym jajku a następnie proszek do pieczenia przesiany wraz z mąką, zapach do ciasta i na końcu pianę z białek. bakalie można na chwilę namoczyć w mleku lub wodzie a następnie obtoczyć w mące i dodać do ciasta. piec w keksówce w mocno nagrzanym piekarniku. po ostudzeniu ciasto polać gotową polewą czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Damian19 03.02.2011 07:09
moje tez
Gonia555 02.02.2011 17:18
Jedno z moich ulubionych ciast :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak