Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jarzynowa z brukselką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brukselka 20 dag
włoszczyzna 1 pęczek
cebula dymka ze szczypiorkiem 7 szt
ziemniaki 4 szt
śmietana 1/2 szkl
natka pietruszka 2 łyżki
szczypiorek 1 łyżka
masło 2 łyzeczki
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
sól do smaku
groszek zielony 1/2 świeży

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jarzynowa z brukselką

Warzywa obrać, zetrzeć na tarce o dużych otworach. Cebulę i brukselkę pokroić na kawałki. Przygotowane warzywa zalać gorącą wodą, dodać sól, masło, groszek i pokrojone ziemniaki. Gotować około 30 minut. Po zdięciu z ognia dodać śmietanę, natkę pietruszki i szczypiorek, przyprawić do smaku. Podawać zaraz po przyrządzaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 06.02.2012 20:00
Takie zupy bardzo lubię.
angelika14 08.10.2011 12:52
bardzo apetyczny przepisik
RenataZ-et 22.09.2011 18:33
Lubię takie jarzynowe zupki
Wafelek2601 05.07.2011 19:47
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak