Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa z suszonych grzybów

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 sztuka
makaron 50 g
śmietana 2-3 łyżki
sól i pieprz do smaku
włoszczyzna 1 pęczek
Liść laurowy suszony Prymat 2-3 sztuki
grzyby suszone 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z suszonych grzybów

grzyby namoczyć na 2 -3 godzinki a następnie ugotować w tej samej wodzie dodając włoszczyznę pokrojoną na mniejsze kawałki, cebulę oraz liść laurowy. na końcu zabielić śmietaną i doprawić do smaku solą i pieprzem. zupę podawać z wcześniej ugotowanym makaronem. można też oddzielnie ugotować grzyby a oddzielnie ugotować wywar warzywny. na końcu połączyć obydwa i mamy zupkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anulka69 17.12.2011 18:38
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak