Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka ziemniaczana z mięsem

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniak 2 kg
podgarle wędzone 10 dag
boczek 15 dag
cebula 4 szt
ząbek czosnku 2 szt
pieprz do smaku
sól do smaku
kminek do smaku
ziele angielskie do smaku
mąkaw szczypta
karkówka 10 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Babka ziemniaczana z mięsem

1. ziemniaki utrzeć mięso pokroić w kostkę cebulę podsmażyć czosnek zmiażdżyć pieprz kminek ziele ang trochę mąki
2. naczynie żaroodporne wyłożyć boczkiem wlać ciasto piec w 210 stopniach ok 1,5 godziny

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak