Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

marynowany łosoś - carpaccio

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łosoś filet 1 kg
pieprz 3 łyżeczki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 100 ml
cukier 50 ml
koperek 2 pęczki

Przepis i sposób przygotowania na: marynowany łosoś - carpaccio

z łososia usuwamy wszytskie ości
nastepnie przygotowujemy marynate ziarna pieprzu tłuczemy na grubo wymieszac to z sola i cukrem
koperek nalezy posiekać i podzielić na 3 części
do sklanego naczynia sypiemy 1/3 przypraw i 1/3 kopru na to kładzemy łososia skórka w dół łososia posypujemy ponownie przyprawami i koperkiem i kładziemy drugi kawałek lososia skórka do góry wszytsko ponownie sypiemy przyprawami i koperkiem
naczynie przykrywamy szczelnie i wstawiamy do lodówki na 2 dni
w miedzy czasie conajmnie dwa razy obracamy rybkę
po dwóch dniach mamy gotowego łososia oczywiście czyścimy go z przypraw
łososia kroimy na skos na cieńkie plasterki
wspaniale nadaje sie do tego łososia sosik koperkowy który równiez mam dodany przepis

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PaniMISIOWA 22.10.2011 08:07
wygląda smakowicie
Monika-twin 29.06.2011 14:22
wygląda smakowicie. Ja uwielbiam łososia na każdy niemal sposób :)
Monika-twin 29.06.2011 14:22
wygląda smakowicie. Ja uwielbiam łososia na każdy niemal sposób :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak