Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort sacher

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 4 szt
masło 65 g
mąka 65 g
cukier 80 g
cukier wanilinowy 20 g
czekolada gorzka 65 g
marmolada 0,5 szt
polewa czekoladowa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Tort sacher

1. masło rozpuścić czekoladę na parze
2. jajka ubić z cukrem waniliowym i pudrem na gładką masę ( puszystą)
3. wsypujemy mąkę bardzo powoli delikatnie mieszamy drewnianą łyżką (nie mikserem!) dodać mało z czekoladą (nie mieszać zbyt długo nie musi być dobrze wymieszane)
4. wlać do formy piec w 200stopniach 35 min
5. wystudzone ciasto przekroić na pół posmarować gorącą marmoladą grubo,
6. na wierzch cieniej marmoladą i polać polewą

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak