Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kryształek

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
cukier 1/2 szklanki
mąka 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jajko 4 sztuki
woda 2 łyżki
olej 2 łyżki
masa
masło 1 opakowanie
jajko 5 sztuk
cukier puder 2 szklanki
galaretka 3 sztuki
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kryształek

Cukier utrzeć z żółtkami, dodać mąkę, wodę, olej, proszek do pieczenia, na końcu pianę z białek. WYmieszać. Upiec 2 biszkopty.
3 galaretki różnego koloru rozpuścić w 1 szklance wody (każdą) i wylać na płaskie naczynie. Kiedy zastygnie pokroić w kostke.
Masło, żółtka i cukier puder utrzeć. Żelatynę rozpuścić w szklance przegotowanej wody. Dodać na przemian do masy ubitą pianę z białek i żelatynę. Ucierać. DO gotowaj masy dodać kostki z galaretki i wymieszać. Masę przełożyć biszkopty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 07.12.2011 09:06
super
Iwona51
Iwona51 31.03.2011 16:10
polecam, bo robiłam jest smaczne
Iwona51
Iwona51 31.03.2011 16:10
polecam, bo robiłam jest smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak