Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Golonka wieprzowa gotowana

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

golonka 2 szt
włoszczyzna 1 pęczek
cebula 3 szt
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
angielskie ziele 8 szt
pieprz 10 szt
czosnek 4 zabki
sól do smaku
estragon 1/2 łyżeczki
Owoc jałowca cały Prymat kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Golonka wieprzowa gotowana

Golonki umyć, włożyć do wrzącej osolonej wody i gotować pod przykryciem około 2 godziny. Następnie dodać obrane, pokrojone warzywa, cebulę, czosnek i przyprawy. Gotować do miękkości. Miękkie golonka podawać z musztardą lub chrzanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 26.12.2013 09:52
apetyczne goloneczka
Iwusia 10.12.2013 22:38
interesujący przepis
IlonaAlbertos 31.05.2013 13:49
Zapowiada się wspaniale.
Seba 12.10.2012 09:14
mniam
mirosława4 07.11.2011 19:11
extra !
Iwona51
Iwona51 12.04.2011 12:46
uwielbiam golonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak