Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowy placek z kisieli

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 12 szt
mąka 2 łyżki
mąka ziemniaczana 5 łyżek
cukier 2 szkl
kisiel cytrynowy 1 szt
kakao 1 łyżka
proszek do pieczenia 1 łyżka
budyń śmietankowy 1 szt
mleko 1,5 szkl
kisiel wiśniowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowy placek z kisieli

1. I cisto
2. 4 jajka 0,5 szkl cukru, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, kisiel cytrynowy, łyżeczka proszku do pieczenia
3. białka ubić do białości dodać cukier dalej ubijać dodać żółtka ubijać na koniec dodać kisiel cytrynowy wymieszany z mąka i proszkiem. Każdy placek piec osobno ok 15-20 min
4. II ciasto4 jajka 0,5 szkl cukru, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, kisiel cytrynowy, łyżeczka proszku do pieczenia
5. białka ubić do białości dodać cukier dalej ubijać dodać żółtka ubijać na koniec dodać kisiel cytrynowy wymieszany z mąka i proszkiem. Każdy placek piec osobno ok 15-20 min
6. III ciasto: 4 jajka 0,5 szkl cukru, 2 łyżki mąki pszennej, 1 łyżka kakao, łyżeczka proszku do pieczenia
7. białka ubić do białości dodać cukier dalej ubijać dodać żółtka ubijać na koniec dodać kakao wymieszane z mąka i proszkiem. Każdy placek piec osobno ok 15-20 min
8. Masa: Budyń śmietankowy ugotować w ok 1,5 szkl mleka i pół cukru (musi być gęsty) kostkę margaryny utrzeć dodawać ostudzony budyń
9. przekładać masą

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak