Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka z ryzem i jablkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 500 g
jabłka 1 kg
cukier 0,5 szklanki
cynamon Prymat 1
masło 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka z ryzem i jablkiem

Ryż gotujemy na półtwardo.Jabłka obieramy ze skorki, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostke. Jabłka prażymy z odrobiną masła, cukrem i cynamonem. Do naczynia żaroodpornego wkladamy połowę ryżu na to jabłka i na wierzch ryż posypujemy jeszcze cynamonem i trzemy na wierzch twarde masło(najlepiej z zamrazarnika). Pieczemy w 180 stopniach 40 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 26.01.2013 08:42
bardzo ciekawa propozycja;]
Justa32 21.08.2011 18:55
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak