Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 4 szt
cebula 1 szt
natka pietruszki 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek
masło 1-2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane

1. cebulę obrać posiekać zeszklić na patelni,
2. jaja ugotować na twardo,nie obrane jajka przecinamy wzdłuż delikatnie
3. jajka posiekać
4. pietruszkę nać posiekać
5. z cebuli,jaj, pietruszki, przyprawy zrobić nadzienie,
6. nadziewać skorupki
7. obtoczyć płaską część jajka (z nadzieniem) w bułce tartej, smażyć do zrumienienia bułki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 26.01.2013 08:42
uwielbiam je! ;]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak