Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowe faworki

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 szt.
jajko 1 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat 50 g
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe faworki

Filety z kurczaka przeciąć wzdłuż na pół, rozbić delikatnie tłuczkiem. Przez środek każdego kawałka zrobić nożem kilku centymetrowe nacięcie tak jak w faworkach. Jeden z końców fileta przełożyć przez dziurkę, ukształtować faworka.
Przyprawić, obtaczać w jajku i tartej bułce jak schabowe. Smażyć na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 08.06.2011 21:14
Warto spróbować.
manaika 27.04.2011 20:18
ciekawy sposób

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak