ciasteczka ptysiowe

ciasteczka ptysiowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    20 dag
  • woda

    1 szklanka
  • masło

    3 łyżki
  • jajka

    3
  • sól

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W rondelku zagotować wodę z solą i masłem. Wsypać przesianą mąkę. Energicznie mieszając gotować aż masa będzie gładka oraz będzie odstawać od dna. Ostudzić. Następnie ucierając mikserem dodawać po 1 jajku. Ciasto najlepiej przygotować dzień wcześniej. Tak aby następnego dnia smażyć je na głębokim i mocno rozgrzanym oleju. smażyć na złoty kolor. Podawać posypane cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Grazyna0211

24.10.2013 10:30
fajne ciasteczka

IlonaAlbertos

12.04.2012 15:58
Smaczne.

Edyta38

21.01.2011 18:57
ale proste i smaczzne

Renata34

01.01.2011 16:54
bARDZO SMACZNE

Renata34

01.01.2011 16:54
bARDZO SMACZNE

Renata34

01.01.2011 16:54
bARDZO SMACZNE

Ania67

07.12.2010 21:20
Pychotka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat