Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA CEBULOWA Z SEREM ŻÓŁTYM I TYMIANKIEM

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 4 szt
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 pęczek
rosół 1,25 l
marchew 40 dag
masło 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
tymianek 2 gałązki
chleb razowy 3 kromki
ser żółty 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA CEBULOWA Z SEREM ŻÓŁTYM I TYMIANKIEM

1. Cebule podzielić na ćwiartki i pokroić w cienkie paski. Dymkę pokroić w plasterki. Marchew pokroić w cienkie paseczki.
2. Rozgrzać 3 dag tłuszczu udusić cebulę . Dodać dymkę i marchew . Zalać rosołem krótko zagotować Następnie gotować 10 min na wolnym ogniu. Wrzucić tymianek . Doprawić do smaku .Chleb pokrojony w kostki zarumienić na tłuszczu. Zupę rozlać do bulionówek posypać startym serem i grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak