Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zawijańce - parówki z serem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

naleśniki 8 szt.
parówki 4 szt.
jajko 1 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat 100 g
ser gouda 8 plastrów

Przepis i sposób przygotowania na: Zawijańce - parówki z serem

Naleśniki usmażyć wg swojego sprawdzonego przepisu lub z mojego(jest w linku powyżej). Z parówek zdjąć osłonki, każdą przekroić wzdłuż na pół. Na każdy ostudzony naleśnik nałożyć plasterek żółtego sera, pół parówki i zwijać w rulony, które następnie należy obtoczyć w jajku, a potem w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na niewielkim ogniu.
Uwaga! Po usmażeniu 1 partii, zlać tłuszcz (nalać świeżego), bowiem zostało w nim troszkę bułki, która odpadła z ruloników i będzie się szybko przypalać.
Podawać gorące polane sosem czosnkowym oraz ketchupem (mnie najbardziej taka wersja odpowiada) z dowolnymi surówkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pacia 09.09.2011 16:51
pycha
Małgorzata106 06.06.2011 21:27
pycha
angelika14 30.04.2011 09:58
Pyszności:)
teresa18 02.02.2011 17:33
proste, dobre
ewasylwia 02.02.2011 17:00
smaczne jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak