Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babeczki ryżowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 70 g
mąka 150 g
rum 1 lyzka
masło 50 g
mleko 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 lyzeczka
sól do smaku
jajko 3
cukier 2 lyzki

Przepis i sposób przygotowania na: babeczki ryżowe

Do przesianej maki dodajemy proszek i sól. Dodajemy jajka i miksujemy mikserem, kolejno dodajemy mleko, masło, cukier i rum, nie przerywając ubijania, aż masa będzie gładka i kremowa. Wrzucamy ryż. Ciasto łyżką ukłądamy w 12 wysmarowanych masłem foremek. Pieczemy ok. 20 minut w piekarniku ogrzanym do 180 stopni, tak by babeczki wyrosły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka/picola 03.03.2012 22:32
bardzo interesujące

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak