Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś kurczaka nadziewana opieńkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 4 sztuki
kapelusze opieniek 250 gram
jajko 1 sztuka
mleko 1/2 szklanki
mąka około 3/4 szklanki
sól i pieprz do smaku
Majeranek suszony Prymat do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
olej do smażenia 1/3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś kurczaka nadziewana opieńkami

Grzyby oczyścić, pokroić na niezbyt duże kawałki i udusić na niewielkiej ilości oleju. Przyprawić do smaku solą, pieprzem, majerankiem i ziołami prowansalskimi, dokładnie wymieszać i nieco przestudzić. Mięso rozbić i przyprawić solą. i pieprzem. Z jaja, mleka i mąki przygotować gęste ciasto naleśnikowe (dodać tyle mąki żeby ciasto miało konsystencję gęstej śmietany). Można lekko posolić. Na środek każdego fileta kłaść porcję grzybów. Całość składać na pół dokładnie dociskając brzegi i panierować w przygotowanym cieście. Kłaść na rozgrzany tłuszcz i smażyć z obu stron na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja33 28.07.2011 15:06
będzie sezon na opieńki to wypróbuję:)
agnieszka214 22.06.2011 07:42
pyszne
agnieszka137 20.06.2011 23:41
ale smakowite!
IKrakowianka 01.06.2011 10:02
coś przepysznego!
Yvonne 04.04.2011 21:40
kaloryczne, ale pyszne :)
owca441 04.04.2011 17:48
cudnie smakowicie wyglądają
anemon 23.03.2011 13:50
Wygląda bardzo smakowicie, ale gdzie szukać opieniek o tej porze roku.
agnieszka189 21.02.2011 09:29
to na pewno jest pyszne
dorotka0000025 05.02.2011 12:21
wyglada na pracochlonne ale chyba sie oplaca

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak