Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidory nadziewane tuńczykiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory 8 szt
ogórki konserwowe 2 szt
majonez 3 łyżki
sok z cytryny 1 łyżka
natka pietruszki 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
jajko ugotowane na twardo 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidory nadziewane tuńczykiem

Pomidory umyć, odkroić wierzchołki i wydrążyć miąższ. Jajka i ogórki bardzo drobno posiekać, tuńczyk rozdrobnić widelcem, dodać majonez i natkę pietruszki, wymieszać. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Tak przygotowanym farszem napełnić pomidory i ułożyć na półmisku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 21.01.2013 19:27
pysznie nadziałaś te pomidorki :)
mirosława4 11.01.2012 17:30
smaczne
Kuchareczekjeden 09.01.2012 19:06
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak