Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

przekładańce w sezamie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

seler korzeniowy 1 kg
pomidor 1 szt.
ser pleśniowy 15 dag
jajko 2 szt.
mąka pszenna 4 łyżki
sezam 1/2 szklanki
olej 8 łyżek
sól

Przepis i sposób przygotowania na: przekładańce w sezamie

Selery obierz, dokładnie umyj i pokrój na 12 grubych plasterków. Włóż do lekko posolonej wody, poczekaj, aż zawrze. Zmniejsz płomień i gotuj 15 minut.
Ugotowane plastry selera odcedź, a następnie wytrzyj do sucha. Pomidor potnij w plasterki. Włóż je pomiędzy plastry ugotowanego selera.
Przekładańce oprósz przyprawami, mąką. Zanurz w rozmąconych jajkach i obtocz w sezamie. Smaż na oleju na złoty kolor po 3 minuty z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak