Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sznycelki serowe z ziołami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ser żółty 40 dag
kasza kukurydziana 3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
koperek 1 łyżka
mąka pszenna 3 łyżki
jajko 1 szt.
olej do smażenia
bazylia świeża 1 łyżka
natka pietruszki 1 łyżka
tymianek 1 (posiekany)

Przepis i sposób przygotowania na: sznycelki serowe z ziołami

Ser pokrój w dość grube plasterki ok. 5 cm. Najlepszy będzie ser twardy o wyrazistym pikantnym smaku.
Kaszę wymieszaj z tartą bułką i ziołami. ser oprósz mąką, następnie panieruj w roztrzepanym jajku, obtocz w kaszy z bułką tartą i ziołami. Panierkę dociśnij.
Sznycelki kładź na rozgrzany olej, smaż na złoty kolor (po 2 minuty z każdej strony). Podawaj z sałatką z pomidorków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 11.10.2012 08:49
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak