Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z piersi kurczaka nadziewane serem i porem według Agi

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka podwójna 1 duża
żółty ser 4 plastry
por (biała część) 1 sztuka
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
mąka do panierowania
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z piersi kurczaka nadziewane serem i porem według Agi

Pierś myjemy,osuszamy,przekrawamy na cztery części i dość cienko rozbijamy.Każdy kotlet posypujemy z obu stron solą i pieprzem.Na kotlety układamy po plasterku żółtego sera i kilka plasterków cieniutko pokrojonego pora.Każdy kotlet składamy na pół i panierujemy w mące,jajku i bułce tartej.Tak przygotowane kotleciki smażymy na gorącym oleju.Podajemy z ulubioną surówką,ziemniaczkami z wody lub ryżem.Polecam.Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Tika4444 19.12.2011 12:45
świetny przepis
calliope 01.12.2011 08:59
pyszne są te kotlety :)
GGABI 02.10.2011 08:23
pewnie i smacznie
Kuchareczekjeden 20.09.2011 18:26
ciekawy pomysł
ronald88 17.06.2011 13:33
smaczne
Teresa19 18.05.2011 13:03
fajne
Justyna Jussstiii 14.04.2011 15:10
suer

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak