Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki pizzowe z patelni

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1 szklanka
mąka pszenna 3 łyżki
jajko 1 szt.
wędlina 15 dag
cebula 1 szt.
pieczarki 20 dag
warzywa 20 dag
zioła 1 łyżeczka
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
ser gouda 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki pizzowe z patelni

Jajko roztrzepujemy z mlekiem. Dodajemy starty ser, mąkę, pokrojoną w kostkę wędlinkę oraz warzywka. Cebulkę dodajemy drobno posiekaną i podsmażoną na oliwie. Można dodać również podsmażone pieczarki. Doprawiamy całość.
Smażymy na rozgrzanym oleju na patelni z obu stron na rumiano.
Gotowe polewamy ketchupem czy sosem czosnkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Papryczka 03.11.2011 15:12
pycha
PaniMISIOWA 27.03.2011 08:02
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak