Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w śmietanie z jabłkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 2 szt.
śmietana 18 proc 100 g
cebula 1 szt.
majonez 200 ml
ogórki konserwowe 4 szt.
matijasy 50 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w śmietanie z jabłkiem

Śledzie wymoczyć, pokroić w kawałki, jabłka obrane zetrzeć na tarce z dużymi oczkami, cebulę pokroić w drobniutką kostkę, ogórki konserwowe w nieco większą.
Wymieszać jabłka z cebulą i ogórkami, dodać wymieszaną śmietanę z majonezem i zalać ułożone w salaterce śledzie tym sosem. Powinny stać przynajmniej 2 godz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak