Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Świeżonka z cebulą

3.0
(20)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 3-4 sztuki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 2 szczypty
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
czosnek 2-3 ząbki
słonina 5 dag
łopatka wieprzowa ok. 10 dag
karczek ok. 20 dag
boczek ok. 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Świeżonka z cebulą

Mięso umyć i osuszyć. Pokroić na kawałki, doprawić solą i pieprzem. Na patelni roztopić słoninę i podsmażyć mięso, dodając przeciśnięty przez praskę czosnek.

Przełożyć do garnka i dusić do miękkości. Cebulę obrać i pokroić w półtalarki, posolić. Na tym samym oleju zeszklić cebulę, można podlać odrobiną wody. Dodać do mięsa i doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Tika4444 04.12.2011 17:10
takie lubię
Tika4444 04.12.2011 17:10
takie lubię
romanrafal
romanrafal 19.03.2011 17:06
uwielbiam
eduszo
eduszo 08.02.2011 13:50
Męskie jedzonko.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak