Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki na ciepło

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórki gruntowe 4 szt
sos sojowy jasny 1 łyżka
syrop sosnowy 1 łyżka
ocet ryżowy 2-3 łyżeczki
pieprz do smaku
olej roślinny 1/2 łyżeczki
otręby owsiane 1/2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki na ciepło

Ogórki obieramy, kroimy wzdłuż na pół i wyjmujemy łyżką nasiona. Rozgrzewamy patelnię wlewamy wszystkie płyny i wrzucamy ogórki. Posypujemy pieprzem i na średnim ogniu dusimy je kilka minut. Wyjmujemy, sos zagęszczamy otrębami. Po wyłożeniu ogórków na talerze skrapiamy je sosem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknbozka 09.04.2012 11:47
ciekawy przepis
Sylwia56
Sylwia56 09.06.2011 00:09
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak