Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drożdżowa babka bez wyrabiania

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

olej 1/2 szklanki
mleko 1 szklanka
cukier 1 szklanka
jaja 3 szt.
drożdże 5 dag
mąka pszenna 50 dag
rodzynki 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżowa babka bez wyrabiania

Wszystkie składniki poza mąką włożyć do miski i pozostawić na noc (nie wolno mieszać ani ugniatać).
Na drugi dzień dosypać 1/2 kg mąki i bakalie- wyrobić i wlać do formy a gdy podrośnie włożyć do zimnego piekarnika i piec około 1 godz. w 170*C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak