Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynata ostra do mięsa wieprzowego

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

musztarda dijon 2 łyżeczki
sól
olej z pestek winogron 2 łyżki
mięso wieprzowe bez kości 500 g
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Marynata ostra do mięsa wieprzowego

Dowolne mięso wieprzowe kroimy w kostkę i posypujemy solą. Musztardę mieszamy z ziołami prowansalskimi i olejem. Następnie takim niby sosem polewamy mięso. Mieszamy całość i odstawiamy na noc do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 23.07.2012 08:36
muszę wypróbować
ewaa 17.11.2011 21:05
dziękuję za przepisik wykorzystam do mojego mięska:)
ben-ka 17.04.2011 09:11
Każde mięso jak poleży w marynacie nabiera smaku:)
Izabela/bella81 01.04.2011 08:03
to coś dla mnie
Iwona51
Iwona51 08.02.2011 11:10
super
MAR3STA 06.02.2011 17:03
świetna marynata, mięsko na pewno będzie pyszne;)
pacpaw 05.02.2011 21:51
tutaj marynowałem łopatkę która poszła na gulasz. Przepis dodam niedługo :o)
Jolanta_P-S 05.02.2011 21:02
Dzisiaj robię schab, chyba to jest sposób na marynatę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak