Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Leniwe pierogi z serem i ziemniakami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 3 szt
ziemniaki ugotowane 30 dag
mąka pszenna 10 łyżek
mąka ziemniaki 2 łyżki
pukier puder 2 łyżki
masło 3 łyżki
sól do smaku
twaróg 50 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Leniwe pierogi z serem i ziemniakami

Ser i ziemniaki przecisnąć przez praskę, dodać jajka, cukier puder oraz mąkę ziemniaczaną i mąkę pszenną. Ciasto posiekać nożem a następnie szybko zagnieść, rozwałkować na grubość 1 cm. Następnie kroić w skośne kwadraty, wrzucać do osolonej wody i gotować kilka minut. Wyjmować łyżką cedzakową. Podawać gorące, polane stopionym masłem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 21.11.2013 16:51
apetyczne pierogi
IlonaAlbertos 14.11.2013 17:25
Apetyczne.
Łukasz15 05.10.2012 17:53
bardzo lubię
Iwusia 07.05.2012 19:26
smaczne :]
ronald88 11.12.2011 10:05
mniam
Monika193
Monika193 26.11.2011 23:34
apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak