Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z boczniaka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapeluszy boczniaka 8
jajjka 2
pieprz mielony
sos grzybowy 1 łyżeczka
masło 2 łyżki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z boczniaka

Z kapeluszy boczniaka wyciąć twarde ogonki. Posypać grzyby sola i pieprzem .Skropić sosem sojowym. Roztrzepać jajka .Obtaczać grzyby w mące jajku , bułce tartej , znów jajku i jeszcze raz bułce tartej . Na patelni rozgrzać olej z masłem i smażyć na rumiano z obu stron grzyby . Podawać na gorąco z gotowanymi ziemniakami .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stokrotka 21.08.2011 22:24
pycha
kate.500 05.03.2011 10:52
bardzo lubie grzybki...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak