Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mini-pizze

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 30 dag
drożdże 6 dag
cukier 1 łyżeczka
olej 4 łyżki
sól 1 szczypta
cebula 3 szt.
masło 2 łyżki
pieprz 1 szczypta
wędlina 30 dag
sos pomidorowy 1/2 szklanki
zioła 1 łyżeczka
ser gouda 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Mini-pizze

Cebulę obrać i drobno pokroić. Dusić na oleju lub maśle do zeszklenia. Doprawić.
Do mąki dodać rozczyn z drożdży, olej i sól. Wymieszać i wyrabiać ciasto, dodając tyle wody, aby było takie jak na pizzę. Powinno odchodzić od ręki i naczynia. Z ciasta formować placuszki lub wycinać szklanką koła.
Na środek każdego nałożyć trochę cebuli, pokrojoną wędlinkę, posypać ziołami. Na wierzch nałożyć po kilka paseczków żółtego sera:)
Piec w temp. ok. 175 st. C na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stokrotka 03.07.2011 23:08
dobre
FAFIK 29.05.2011 17:28
Pyszne
suzana 02.02.2011 13:13
super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak