Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka marchewkowo-cebulowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 1 kg
marchew 1/2 kg
jaja 5 szt.
majonez 4 łyżki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
woda 1 szklanka
ocet 1/2 szklanki
cukier 3 łyżki
sól 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka marchewkowo-cebulowa

Cebulę kroimy w kostkę i gotujemy ją w zalewie.
Cebulę gotujemy ok. 6-8 minut. Po upływie tego czasu, wyłączamy gaz i trzymamy ją jeszcze na piecu ok. 15 minut. Odcedzamy na sitku.
Marchewkę gotujemy z Vegetą (podobnie jak na sałatkę warzywną). Obieramy i kroimy w kosteczkę. Łączymy z odsączoną cebulą i przyprawiamy.
Dodajemy pokrojone w kostkę jajka (ugotowane na twardo) i majonez. Mieszamy i schładzamy w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak