Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka biało-czarne

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 250 gram
masło 130 gram
cukier waniliowy 1 opakowania
jajko 1 sztuka
cukier 3 łyżki
kakao 2 łyżki
mleko 1 łyżka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka biało-czarne

Dokładnie wymieszać: mąkę, proszek do pieczenia, tłuszcz, jajko, cukier waniliowy i zagnieść ciasto. Owinięte folią ciasta włożyć na 30 minut do lodówki. Wałkować na grubość 5 mm i wycinać ciasteczka. Ze środka każdego wyciąć mniejsze i uzupełnić wzór tak, aby otrzymać dwukolorowe ciastko. Piec na natłuszczonej i posypanej mąką blasze ok. 15-20 minut w temp. 180 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 02.01.2012 10:34
smaczne
Ewelina38 29.09.2011 13:09
uwielbiam takie słodkości

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak