Ciasteczka biało-czarne

Ciasteczka biało-czarne

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    250 gram
  • masło

    130 gram
  • cukier waniliowy

    1 opakowania
  • jajo

    1 sztuka
  • cukier

    3 łyżki
  • kakao

    2 łyżki
  • mleko

    1 łyżka
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Dokładnie wymieszać: mąkę, proszek do pieczenia, tłuszcz, jajko, cukier waniliowy i zagnieść ciasto. Owinięte folią ciasta włożyć na 30 minut do lodówki. Wałkować na grubość 5 mm i wycinać ciasteczka. Ze środka każdego wyciąć mniejsze i uzupełnić wzór tak, aby otrzymać dwukolorowe ciastko. Piec na natłuszczonej i posypanej mąką blasze ok. 15-20 minut w temp. 180 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Iwona51

02.01.2012 10:34
smaczne

Ewelina38

29.09.2011 13:09
uwielbiam takie słodkości

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat