Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

naleśniki z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 25 dag
jaja 3 szt
mleko 1 szkl
sól do smaku
oliwa 5 łyżek
pieczarek 0,5 kg
olej 5 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
jaja 1 szt
jajko ugotowane na twardo 2 szt
śmietana 2 łyżki
masło 1 łyżka
ser żółty 2 łyżki
natka pietruszki 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: naleśniki z pieczarkami

1. z maki, mleka, oleju,jajek robimy ciasto naleśnikowe, smażymy naleśniki
2. pieczarki umyć, osączyć drobno poszatkować i dusić na oleju
3. pod koniec duszenia dodajemy śmietanę, zagotować odstawić, i dodać tartą bułkę, przyprawić
4. dodajmy drobno posiekane ugotowane jajka i z jajkiem surowym
5. nadzienie nakładamy na każdy naleśnik i zwijamy w rulon
6. wykładamy do żaroodpornego naczynia lub na patelnie, smaruje się masłem i układa naleśniki obok siebie
7. posypać serem startym i zapiekać przez ok 10 min po wyjęciu posypać natką pietruszki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak