Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

galantyna na kurczaka do 2 kg

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Kurczak (cały ) 2 kg
Bułka tarta klasyczna Prymat 0,5 szkl
włoszczyzna suszona 0,5 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki 1 szt
jaja 3 szt
bulion 1 szczypta
jaja 3 szt
mąka 1,5 łyżki
pieczareki całe 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: galantyna na kurczaka do 2 kg

1. upiec omlet: (3 jajka) białka ubić z odrobiną soli dodać 1,5 łyżki mąki i żółtka. upiec, ostudzić pokroić w kostkę lub paski
2. oddzielić skórę od kurczaka
3. mięso z kurczaka skręcić przez maszynkę można dodać parę zmielonych pieczarek (20dag), dodać resztę składników
4. nadziać skórę z kurczaka , związać gotować 1 godzinę

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak