Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierś z kurczaka pycha

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 szt
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
por 1 szt
fasola szparagowa 20 dag
cebula 1 szt
papryka czerwona 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
bazylia do smaku
miód 2-3 łyżki
bulion 1 szkl
mąka 1 szczypta
olej 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: pierś z kurczaka pycha

1. piersi kroimy na średniej wielkości paski, obtaczamy w mące i obsmażamy na mocno rozgrzanym tłuszczu
2. marchew, pietruszkę, cebulę, paprykę kroimy w dużą kostkę, por w paski
3. w rondlu podgrzewamy ketchup wymieszany z miodem dolewamy bulion i wkładamy warzywa (oprócz fasoli)
4. fasolę gotujemy osobno i dokładamy ją do rondla z warzywami, mieszamy
5. doprawiamy, dusimy na wolnym ogniu ok 15 min
6. na koniec dodajemy drobno posiekaną bazylię podajemy z ryżem i sałatką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SyMiki 27.06.2011 16:22
muszę spróbować
FAFIK 13.02.2011 16:18
Rzeczywiście pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak